Voor wie is de cursus?

HypnoBirthing® is geschikt voor iedere zwangere vrouw en haar (geboorte)partner, bijvoorbeeld als je:

  • thuis wenst te bevallen
  • in een geboortecentrum of ziekenhuis wil bevallen
  • in het ziekenhuis moet bevallen door bijzondere omstandigheden
  • voor de eerste keer moeder wordt
  • al een of meerdere keren bent bevallen
  • een negatieve bevallingservaring hebt
  • een positieve bevallingservaring hebt
  • graag je HypnoBirthing kennis wilt opfrissen

Geboortepartner

Het heeft onze sterke voorkeur dat je (geboorte)partner mee komt naar de cursus HypnoBirthing®. De geboortepartner is degene die aanwezig zal zijn bij de bevalling. Meestal is dit de partner, maar mocht je momenteel geen partner hebben of de vader niet in beeld zijn, dan nodigen we je graag uit een andere geboortepartner mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een moeder/vader, zus/broer, vriendin/vriend, doula of andere vertrouwenspersoon zijn waar jij je comfortabel bij voelt en die aanwezig is bij de geboorte.

Rol

De rol van de (geboorte)partner wordt vaak onderschat; je kunt alleen maar toekijken vanaf de zijlijn en eigenlijk niets betekenen, toch? Niets is minder waar! De (geboorte)partner speelt een belangrijke en actieve rol in het geboorteproces. Zo kan hij/zij een vrouw zowel lichamelijk als mentaal ondersteunen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een aangename en kalme sfeer, te communiceren met de zorgverlener, een massage te geven, positieve woorden voor te lezen, eten en drinken te geven enzovoorts. Doordat de (geboorte)partner zorgt voor alle aangelegenheden rondom de geboorte kan de vrouw in haar bubbel blijven en zich focussen op haar lichaam en de baby.

Teamwork

HypnoBirthing is een praktische cursus waarbij je als partner concrete tips en handvatten krijgt om een vrouw te ondersteunen. Sommige partners zien ertegen op de cursus te volgen of zijn sceptisch. De ervaring leert echter dat zij al snel enthousiast zijn en met een fijn gevoel terug kijken op de geboorte, omdat zij een essentieel onderdeel waren van de geboorte. Bevallen is teamwork!

Mocht je nog vragen hebben of de (rol van de) geboortepartner willen bespreken, neem dan contact op via het contactformulier.